Recente berichten

In beeld: de belevingswereld van jouw team

Hoe toon je effectief leiderschap? Hoe krijg je jouw team mee als er veel veranderingen gaande zijn? Ons antwoord: visualiseer context, voordat je op actie overgaat. Zo ziet je team waar ze staan en hoe ze in beweging moeten komen. En, nog belangrijker: het team voelt zich gezien. Want er is geen grotere tegenkracht dan een team dat zich niet gehoord voelt.

Empathy map

Zo begrijpen je klanten die Privacy Policy wél

Zoals iedereen kreeg ik de afgelopen weken een trits e-mails van de bedrijven die mijn persoonsgegevens in hun databases hebben staan. Zij informeren hoe zij omgaan met mijn privacy onder de nieuwe regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Écht duidelijk werd het me niet. Want daar heb je visualisatie bij nodig.

Privacy policy visueel maken

Beeldverslag Enterprise Design Seminar

Is uw organisatie bezig met een digitale transformatie? Dan kan Enterprise Design een interessante, nieuwe aanpak zijn. Op 1 november waren wij aanwezig bij het Enterprise Design Seminar bij Trivento Spark! in samenwerking met thought leader eda.c. Onderstaand beeldverslag door Serena Westra geeft een goede indruk van de dag.

Hoe was visueel festival BEELDIG!?

Na maanden van voorbereiding vond afgelopen donderdag 6 oktober eindelijk ons visueel festival BEELDIG! plaats. Met meer aanmeldingen dan capaciteit in de workshops, en veel positieve reacties van de bezoekers, durven we best te zeggen dat het een groot succes was!

Service Design Jam

In één weekend een nieuw product of nieuwe service bedenken, maken en testen…kan dat? Op vrijdag waren we nog sceptisch, op zondag hadden we ontdekt dat het kan. En dat het heel waardevol is. Drie GTP’ers namen eind februari deel aan de Amsterdam Service Jam. Hieronder onze belangrijkste inzichten.

De Beeldmachine

Een fotohokje waar geen foto’s, maar portretjes uit komen… dat is onze zelfgemaakte Beeldmachine! Hoe werkt dat en wat heb je er aan?

BEELDIG! Visueel festival voor bedrijven

Met uitzicht over de stad was Petit Canvas, in het Volkshotel te Amsterdam, de inspirerende uitvalsbasis van het festival. Na een kopje koffie en een introducerende speech van Paul Schilp gingen de workshops van start. Getting the picture had vier workshops ontwikkeld over het inzetten van visueel denken in je bedrijf of organisatie.

9 boekentips voor visual thinking

Tegenwoordig is het steeds meer geaccepteerd om visuele middelen toe te passen tijdens brainstorms, meetings, elevator pitches of presentaties. Whiteboards zijn een onmisbaar meubelstuk geworden van onze kantoren en er is steeds vaker een collega die een mindmap maakt. Welke boeken moet je lezen als je aan de slag wilt met visueel denken, design thinking en visual consultancy?

Hoe visualiseren bijdraagt tot veranderen

Op 15 juni 2016 verscheen een artikel van Getting the picture op Managementsite, een platform waar kennis en ervaring wordt gedeeld. Wij gaven 5 praktische tips over hoe visualiseren bijdraagt tot veranderen. Hieronder is het artikel te vinden.

Hoogtepunten van Intersection16

Design thinking, innovatie en user centered design… wat betekenen deze begrippen en waarom zijn ze belangrijk? Vanuit Getting the picture was ik aanwezig bij de Intersection16 conferentie in Kopenhagen, waar deze onderwerpen centraal staan. Ik heb de hoogtepunten van twee dagen vol interessante sprekers samengevat in één beeldverslag. Met lekker veel plaatjes!

How to be more creative?

Dat was de vraag die wij stelden aan The School of Life op vrijdag 22 april 2016. Een gewaagde vraag om te stellen als creatief bureau. We kwamen er snel achter dat het stof tot nadenken geeft en een goed onderwerp voor discussie is.

Visualisatiewijzer

Tegenwoordig worden mensen overspoeld met informatie. Van beurskoersen checken in de trein, tot de niet aflatende stroom werkgerelateerde emailtjes. De moderne mens zwemt in een zee aan informatie en heeft regelmatig het idee daarin te verdrinken. Onze visualisatiewijzer helpt bij het kiezen van relevantie communicatiemiddelen.

Vijf revolutionaire visualisaties

Bekijk een willekeurige krant en de visualisaties, grafieken en illustraties slaan je om de oren. Lang was informatie puur tekstueel. Ooit zijn pioniers begonnen met het verbeelden van feiten en situaties. We hebben de geschiedenisboeken opengeslagen en een selectie gemaakt van vijf historische visualisaties die volgens ons ingrijpende invloed hebben gehad op de infographics, visualisaties en illustraties van vandaag.

Een lesje beeldtaal

De hang naar tekst is hardnekkig. Geletterdheid is én blijft een belangrijk speerpunt in ons educatieve systeem, terwijl visuele geletterdheid het moet doen met de rol van ondergeschoven kindje. Beeldtaal is een basisboek – een 101 in visuele geletterdheid. Een goede start voor beginnende beelddenkers, en een goed naslagwerk voor degenen die er hun dagelijkse kost mee verdienen.

Blog beeldtaal

Visueel denken binnen je bedrijf

Visualiseren en visueel denken binnen je bedrijf winnen snel aan populariteit. Boeken over Design Thinking en Mindmapping vliegen als warme broodjes over de toonbank. Infographics worden steeds vaker ingezet voor verduidelijking en live tekenen is inmiddels een geëigend begrip tijdens vergaderingen. Alles wijst op een nieuwe trend in opkomst: het inzetten van visualisatie als middel binnen consultancytrajecten.

Diplomatie…en de infographic

Wie de Nederlandse belangen in het buitenland dient te vertegenwoordigen, heeft een waaier aan Nederlands trots tot zijn beschikking. In zonnige tijden doet schermen met Rembrandt, Volendam en Daan van Roosegaarde het altijd goed, maar wat als het gastland geheel onterecht een iets minder positief beeld blijkt te hebben van onze lage landen?

The power of the interdisciplinary

One of the valuable aspects of visual language is that it is, in many ways, international. Wherever on the globe, little black icons make it hard to confuse gents and ladies toilets. And wherever on the globe, you don’t want to be in a car full of kids passing a big yellow M on the highway. And wherever on the globe, it is always nice to meet other visual thinkers and hear about their ideas, challenges and projects.