Recente berichten

Talitha is onze managing director

Talitha Snel is sinds 1 januari 2022 verantwoordelijk voor de operationele leiding van Getting the picture en ons zusterbedrijf in60seconds. Wij kennen haar al een tijdje. De afgelopen 5 jaar realiseerde Talitha bij ons namelijk vele prachtige projecten als projectmanager. Ze kent alle collega’s én klanten dus door en door.
En nu is het tijd voor een nieuwe functie.

Hoe wij onze visual contracts ontwikkelden (deel 2)

Een lange arbeidsovereenkomst vol tekst bij een visueel bureau. Dat kan niet, vinden wij. Daarom maken mij de stap naar Visual Contracts: een visueel contract op twee pagina’s, met weinig tekst en veel beeld. In onze vorige blog schreven we hoe wij onze inhoudelijke keuzes maakten, in deze blog hebben we het over hoe we deze inhoud hebben omgetoverd tot een aantrekkelijk visueel eindresultaat!

Hoe wij onze visual contracts ontwikkelden (deel 1)

Contracten zijn lang, onoverzichtelijk en bestaan uit pagina’s vol tekst. Toch? Nee! Bij Getting the picture en In60seconds geloven we dat dit anders kan. Wij zijn visuele denkers en daarom was het hoog tijd om onze eigen arbeidscontracten te visualiseren. Wij schreven in onze vorige blog al over de kracht van Visual Contracts, waarna we direct aan de slag gingen. In deze blog lees je hoe wij tot een goede eerste inhoudelijke opzet zijn gekomen.

De kracht van Visual Contracts

Beeld is een stuk makkelijker te verwerken dan tekst. Gek toch, dat contracten alsnog vaak bestaan uit veel tekst en weinig beeld? En die tekst is door alle juridische termen vaak ook nog eens moeilijk te begrijpen. Daarom zijn we bij Getting the picture en in60seconds druk bezig om onze arbeidscontracten te visualiseren.

Visual Contracts

Visualiseer je beste ideeën

Als de coronaperiode íets positiefs heeft opgeleverd, dan is het wel dat veel mensen tot bezinning zijn gekomen. Misschien is het je duidelijk geworden wat je droombaan is, misschien heb je allerlei creatieve nieuwe ideeën opgedaan, of misschien ben je wel een nieuwe onderneming gestart. Wat het ook is, wij visualiseren het voor je. You name it and we draw it!

Kleurplaat

Deze kleurplaat hebben we samen met initiatiefnemer Ina gemaakt om het leven in deze moeilijke tijden wat kleur te geven. We zien vitale beroepen als chauffeurs, artsen en winkelbedienden, maar ook cateringmedewerkers en een mantelzorger die die boodschappen voor zijn moeder doet.

Nederland gaat MONO!

Wist je dat er in 2018 in Nederland liefst 678 verkeersdoden en 21.700 ernstig verkeersgewonden waren? Dit is de grootste toename van verkeersdoden in dertig jaar. Smartphonegebruik lijkt een belangrijke oorzaak te zijn en daarom is de overheid een landelijke campagne gestart om dit te stoppen: MONO. Op 30 en 31 januari is een 24-uurssessie georganiseerd om krachten te bundelen met onder andere werkgevers en brancheorganisaties. Onze eigen visual consultant Ruud was erbij als visueel notulist.

Serious gaming: 5 insights

Of het nu gaat om ganzenbord, minecraft, voetbal of een pubqzuiz – spelletjes spelen zorgt voor enthousiasme, samenzijn, betrokkenheid en het op natuurlijke wijze leren van nieuwe skills. En dat zijn resultaten die ook op de werkvloer meer dan gewenst zijn. Serious gaming of gamification tracht precies dát te doen: spelelementen inzetten in een niet-spel omgeving. Met als doel betrokkenheid, activatie, samenwerking en leren te bevorderen.

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Deze vijf insights helpen je om van je gamification traject een serieus succes te maken.

Fleur van Wijck

Senior visual consultant

Getting the picture gaat verhuizen

Vanaf november 2019 kijken Getting the picture en in60seconds uit op het IJ. De zusterbedrijven, gespecialiseerd in het visualiseren van complexe onderwerpen, verhuizen naar het moderne kantoorcomplex Moermansk 300. De verhuizing naar de creatieve hub in de Houthavens betekent dat beide bedrijven nog beter in staat zijn klanten het grotere plaatje te laten zien. Inzicht…mét uitzicht.

In beeld: de belevingswereld van jouw team

Hoe toon je effectief leiderschap? Hoe krijg je jouw team mee als er veel veranderingen gaande zijn? Ons antwoord: visualiseer context, voordat je op actie overgaat. Zo ziet je team waar ze staan en hoe ze in beweging moeten komen. En, nog belangrijker: het team voelt zich gezien. Want er is geen grotere tegenkracht dan een team dat zich niet gehoord voelt.

Nora Boeke

Visual consultant

Empathy map

Zo begrijpen je klanten die Privacy Policy wél

Zoals iedereen kreeg ik de afgelopen weken een trits e-mails van de bedrijven die mijn persoonsgegevens in hun databases hebben staan. Zij informeren hoe zij omgaan met mijn privacy onder de nieuwe regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Écht duidelijk werd het me niet. Want daar heb je visualisatie bij nodig.

Mariska van Zelst

Legal visual consultant

Privacy policy visueel maken

Augmented Reality voor op de werkvloer

Met Augmented Reality leg je een extra laag informatie over je bestaande omgeving. Die laag is te zien via je telefoon of tablet – denk aan de Pokemon Go rage van de afgelopen jaren, of the populaire SnapChat filters. Welke kansen biedt deze techniek voor zakelijke communicatie?

Fleur van Wijck

Senior visual consultant

Augmented reality

Beeldverslag Enterprise Design Seminar

Is uw organisatie bezig met een digitale transformatie? Dan kan Enterprise Design een interessante, nieuwe aanpak zijn. Op 1 november waren wij aanwezig bij het Enterprise Design Seminar bij Trivento Spark! in samenwerking met thought leader eda.c. Onderstaand beeldverslag door Serena Westra geeft een goede indruk van de dag.

Hoe was visueel festival BEELDIG!?

Na maanden van voorbereiding vond afgelopen donderdag 6 oktober eindelijk ons visueel festival BEELDIG! plaats. Met meer aanmeldingen dan capaciteit in de workshops, en veel positieve reacties van de bezoekers, durven we best te zeggen dat het een groot succes was!

Service Design Jam

In één weekend een nieuw product of nieuwe service bedenken, maken en testen…kan dat? Op vrijdag waren we nog sceptisch, op zondag hadden we ontdekt dat het kan. En dat het heel waardevol is. Drie GTP’ers namen eind februari deel aan de Amsterdam Service Jam. Hieronder onze belangrijkste inzichten.

De Beeldmachine

Een fotohokje waar geen foto’s, maar portretjes uit komen… dat is onze zelfgemaakte Beeldmachine! Hoe werkt dat en wat heb je er aan?

BEELDIG! Visueel festival voor bedrijven

Met uitzicht over de stad was Petit Canvas, in het Volkshotel te Amsterdam, de inspirerende uitvalsbasis van het festival. Na een kopje koffie en een introducerende speech van Paul Schilp gingen de workshops van start. Getting the picture had vier workshops ontwikkeld over het inzetten van visueel denken in je bedrijf of organisatie.

9 boekentips voor visual thinking

Tegenwoordig is het steeds meer geaccepteerd om visuele middelen toe te passen tijdens brainstorms, meetings, elevator pitches of presentaties. Whiteboards zijn een onmisbaar meubelstuk geworden van onze kantoren en er is steeds vaker een collega die een mindmap maakt. Welke boeken moet je lezen als je aan de slag wilt met visueel denken, design thinking en visual consultancy?

Hoe visualiseren bijdraagt tot veranderen

Op 15 juni 2016 verscheen een artikel van Getting the picture op Managementsite, een platform waar kennis en ervaring wordt gedeeld. Wij gaven 5 praktische tips over hoe visualiseren bijdraagt tot veranderen. Hieronder is het artikel te vinden.

Hoogtepunten van Intersection16

Design thinking, innovatie en user centered design… wat betekenen deze begrippen en waarom zijn ze belangrijk? Vanuit Getting the picture was ik aanwezig bij de Intersection16 conferentie in Kopenhagen, waar deze onderwerpen centraal staan. Ik heb de hoogtepunten van twee dagen vol interessante sprekers samengevat in één beeldverslag. Met lekker veel plaatjes!

How to be more creative?

Dat was de vraag die wij stelden aan The School of Life op vrijdag 22 april 2016. Een gewaagde vraag om te stellen als creatief bureau. We kwamen er snel achter dat het stof tot nadenken geeft en een goed onderwerp voor discussie is.

Visualisatiewijzer

Tegenwoordig worden mensen overspoeld met informatie. Van beurskoersen checken in de trein, tot de niet aflatende stroom werkgerelateerde emailtjes. De moderne mens zwemt in een zee aan informatie en heeft regelmatig het idee daarin te verdrinken. Onze visualisatiewijzer helpt bij het kiezen van relevantie communicatiemiddelen.

Fleur van Wijck

Senior visual consultant

Vijf revolutionaire visualisaties

Bekijk een willekeurige krant en de visualisaties, grafieken en illustraties slaan je om de oren. Lang was informatie puur tekstueel. Ooit zijn pioniers begonnen met het verbeelden van feiten en situaties. We hebben de geschiedenisboeken opengeslagen en een selectie gemaakt van vijf historische visualisaties die volgens ons ingrijpende invloed hebben gehad op de infographics, visualisaties en illustraties van vandaag.

Fleur van Wijck

Senior visual consultant

Een lesje beeldtaal

De hang naar tekst is hardnekkig. Geletterdheid is én blijft een belangrijk speerpunt in ons educatieve systeem, terwijl visuele geletterdheid het moet doen met de rol van ondergeschoven kindje. Beeldtaal is een basisboek – een 101 in visuele geletterdheid. Een goede start voor beginnende beelddenkers, en een goed naslagwerk voor degenen die er hun dagelijkse kost mee verdienen.

Fleur van Wijck

Senior visual consultant

Blog beeldtaal

Visueel denken binnen je bedrijf

Visualiseren en visueel denken binnen je bedrijf winnen snel aan populariteit. Boeken over Design Thinking en Mindmapping vliegen als warme broodjes over de toonbank. Infographics worden steeds vaker ingezet voor verduidelijking en live tekenen is inmiddels een geëigend begrip tijdens vergaderingen. Alles wijst op een nieuwe trend in opkomst: het inzetten van visualisatie als middel binnen consultancytrajecten.

Diplomatie…en de infographic

Wie de Nederlandse belangen in het buitenland dient te vertegenwoordigen, heeft een waaier aan Nederlands trots tot zijn beschikking. In zonnige tijden doet schermen met Rembrandt, Volendam en Daan van Roosegaarde het altijd goed, maar wat als het gastland geheel onterecht een iets minder positief beeld blijkt te hebben van onze lage landen?

Fleur van Wijck

Senior visual consultant

The power of the interdisciplinary

One of the valuable aspects of visual language is that it is, in many ways, international. Wherever on the globe, little black icons make it hard to confuse gents and ladies toilets. And wherever on the globe, you don’t want to be in a car full of kids passing a big yellow M on the highway. And wherever on the globe, it is always nice to meet other visual thinkers and hear about their ideas, challenges and projects.

Fleur van Wijck

Senior visual consultant