Wat is het business model canvas? Een handig schema om je business model in kaart te brengen

Het business model canvas maakt inzichtelijk hoe verschillende bedrijscomponenten zich tot elkaar verhouden. De tool daagt je uit om naar het gehele ecosysteem van je bedrijf te kijken. Wie is je klant en creëer je daadwerkelijk meerwaarde voor hen? Het businessmodel canvas geeft inzicht wat er voor nodig is om je infrastructuur en financiële plaatje zo in te richten dat hetgeen je doet effectief is. Door het blootleggen van relaties tussen deze verschillende componenten wordt helder waar kansen liggen en welke bedrijfsonderdelen kwetsbaar zijn of extra aandacht verdienen.

Business model canvas toepassingen

Uitkomsten van de business model canvas training

De belangrijkste uitkomst van onze business model canvas training, is dat alle deelnemers goed overweg kunnen met het business model canvas model. We vertellen je over alle onderdelen van het canvas en waarom ze belangrijk zijn. Tijdens de workshop vul je met collega's of andere deelnemers een canvas in voor je eigen organisatie of bedrijfsidee. Bij Getting the picture doen we dat zo veel mogelijk visueel, dus niet alleen post-its met tekst, maar er wordt ook getekend. Na afloop van de workshop heb je, in combinatie met het boek "Business Model Generation", voldoende kennis om zelf een business model canvas visueel te maken.  

Business model canvas workshop

Veel gestelde vragen Over een infographic laten maken

Wat kost een infographic laten maken?

De kosten voor het laten maken van een infographic zijn onder andere afhankelijk van complexiteit van de boodschap en gebruikte illustratiestijl. Ook de diepte van de informatielagen zijn van invloed op de prijs. Samen met u bekijken we welke opzet en illustratiestijl het beste bij u past en daarvoor maken we een offerte met een vaste prijs.

Wat is de ideale vorm van een infographic?

De vorm van de infographic is geheel afhankelijk van het doeleinde, de beoogde doelgroep en de inhoud van de boodschap. Hoeveel diepgang mag de infographic hebben, welke inhoud moet visueel en wat moet tekstueel gebracht worden – dit soort zaken bespreken we graag samen vooraf. Zo kunnen we in overleg tot de beste vorm van uw infographic komen.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een productie?

Onze projecten hebben doorgaans een doorlooptijd van vier tot zes weken. Door extra mankracht in te schakelen is twee weken doorlooptijd mogelijk, mits de klant snel kan schakelen. Samen met de klant maken we een planning voor de verschillende werkzaamheden en contactmomenten. Als bureau streven we naar kwaliteit van de infographic, hierbij zijn een nachtje slapen over het concept en voldoende correctiemogelijkheden geen overbodige luxe.

Kan ik zelf teksten en beelden aanleveren?

in60seconds is gespecialiseerd in het tot de kern terugbrengen van grote hoeveelheden complexe informatie. Zeker bij het maken van een infographic is het belangrijk om de juiste tekst en de juiste beelden te gebruiken. Als een klant hier zelf een specifiek idee bij heeft zullen we dit meenemen in het ontwerpproces, maar niet als leidend beschouwen.

Wat hebben jullie nodig om een offerte te kunnen maken?

Naast wensen wat betreft de inhoud van de infographic en voorkeuren wat betreft illustratiestijl, willen we graag wat meer weten over uw organisatie en de complexiteit van uw boodschap. Het werkt het beste om hierover even met elkaar te bellen. Op basis van uw wensen en ons advies maken we daarna een fixed-price offerte, waarin bovenstaande zaken worden meegenomen.

Waarom zou ik in60seconds kiezen voor mijn infographic?

Bij in60seconds hebben we alle kennis in huis om een inhoudelijk én visueel treffende infographic te maken. Naast ons academisch denkniveau, en de expertise in het bepalen van de juiste stijl voor de infographic, kenmerken wij ons in het ontwikkelen van visuele stijlen die aansluit bij de wensen van de klant. We nodigen u uit om ons werk te bekijken, en gaan ervan uit dat u het verschil ziet.

Uw gegevens

Uw bericht

Uw project