De hoogtepunten van Intersection16 in beeld

Beeldverslag Intersection16 visual notes - Serena Westra

Download

Waar ging het over?

In de huidige samenleving moeten organisaties het hoofd bieden aan verschillende ontwikkelingen tegelijkertijd. Er zijn uitdagingen op technologisch, bedrijfskundig en menselijk gebied. Volgens Milan Guenther, een van de organisatoren van Intersection16, moet er een oplossing voor deze problemen gevonden worden op het snijvlak (“intersection”) van de drie velden. Een holistische aanpak dus. Waarom? Bedrijven die niet veranderen lopen het gevaar ten onder te gaan (denk aan de V&D) of te worden ingehaald door een start-ups (zoals UBER). Volgens spreker Gerry McGovern lopen met name organisaties met een complexe interne structuur, die achterlopen of zich niet richten op de gebruiker gevaar ten onder te gaan in deze snelle wereld met kritische gebruikers. what is strategic enterprise design

Strategic Enterprise Design

Strategic Enterprise Design (ook wel Enterprise Architecture) houdt zich bezig met het in goede banen leiden van verandering en innovatie van organisaties. Wat moet er precies veranderen en wat niet? Wat wil de doelgroep? Hoe voelt de doelgroep zich wanneer ze onze diensten gebruikt? Het combineert bedrijfskunde met design thinking en technologische ontwikkelingen. En bij alles wordt er gedacht vanuit de doelgroep: user centered design.

Design Thinking & Tools

De aanpak berust zich op de principes van Design Thinking. Nick Gall omschrijft dit als: “IBM Design Thinking helps teams understand people’s needs, from intent and deliver outcomes to satisfy those needs, at speed and scale”. Dit gaat met een focus op de gebruiker, in multidisciplinaire teams en in continue verbetering. Lees hier meer over deze aanpak. Er wordt veel gebruikt gemaakt van tools om inzicht te krijgen. Zoals customer journey maps, waarin de ervaring van de klant in beeld wordt gebracht. Of metingen waarin de “top task” (meest gebruikte diensten of services) van een bedrijf worden achterhaald. Want een goede ervaring leidt immers tot meer gebruikt.

Meer lezen?

Er valt een hoop te vertellen over dit opkomende vakgebied. Bovenstaand beeldverslag geeft een goede indruk van de belangrijkste onderwerpen die langsgekomen zijn, maar blijft aan het oppervlak. We houden u graag op de hoogte van onze bevindingen op onze blog. Meer informatie (zoals dit achtergrondartikel over Enterprise Architecture Design) is te vinden op de website van eda-c.com. Wilt u zelf ook een visuele samenvatting van uw conferentie of bijeenkomst? Neem dan contact op voor meer info. intersection16 conference