De Beeldmachine

De Beeldmachine is in het leven geroepen voor ons visueel festival Beeldig!. Wie hadden durven dromen dat de machine zo een succes zou worden, laat staat dat hij vaker van pas zou komen. Ondertussen is hij o.a. gebruikt tijdens de ASN Wereldprijsuitreiking en tijdens de communicatiedag van de Hogeschool van Amsterdam.

Hoe werkt het?

Het is heel simpel. Bezoekers gaan zitten aan de ene kant, de tekenaar zit aan de andere kant. Terwijl de bezoeker wacht, krijgt hij een video te zien. Bijvoorbeeld een promotievideo. Ondertussen heeft de tekenaar maximaal 5 minuten de tijd om een portret te maken.

Als tekenaar kan ik je vertellen dat 5 minuten korter is dan je denkt! Het was een uitdaging (geen potlood, geen gum, geen herkansing) maar ontzettend leerzaam om ter plekke portretjes te tekenen. Heel leuk om de reacties te zien van de bezoekers wanneer ze geen foto, maar een tekening krijgen.

Sommigen werden geconfronteerd met de werkelijkheid (“Ik dacht dat ik meer haar had!”) terwijl anderen er goed vanaf kwamen (“Wat zie ik er lekker jong uit!”). Hoe dan ook, de bezoekers van de Beeldmachine liepen met een glimlach het hokje uit.

Wat levert het op?

  • Een handgetekend portretje
  • Een goede manier om te netwerken, een gespreksonderwerp
  • Promotie, de bezoeker kan 5 minuten lang een promovideo bekijken
  • Een opvallend item voor op events, de Beeldmachine maakt mensen nieuwsgierig!
  • Een creatieve activiteit om bezoekers mee te vermaken

De Beeldmachine inhuren?

Dat kan. We leveren de Beeldmachine aan met een op maat gemaakte video en “polaroids” met uw logo er op. Vraag naar de voorwaarden, neem contact op via contact@gtp.nl.