Onze aanpak Luisterend oor, tekenende hand

Tijdens de Programma Wonen Bijeenkomst, ook wel “bouwdag” genoemd, zijn verschillende ambtenaren en stakeholders aanwezig. Door het bijeenbrengen van verschillende expertises – van zorg tot architectuur – wordt er zo divers mogelijke input opgehaald. Twee visual consultants van Getting the picture luisteren en tekenen direct mee. Waar de ene consultant belangrijke punten in grijstinten opzet, werkt de andere losse beeldelementen uit.

Tussen gesprekken door zijn er pauzemomenten waarbij er dieper in wordt gegaan op beleidselementen die nog niet concreet genoeg zijn. Wat wordt er bijvoorbeeld bedoeld met “vitaliteit”? Welk beeld zou dit het beste vangen? Door ter plekke terugkoppeling te vragen, ontstaat er een zo duidelijk en correct mogelijke visuele samenvatting.

Presentatie en uitwerking Een concreet resultaat

Aan het eind van de bouwdag lopen de consultants door de ontstane plaat heen. Welk verhaal is er ontstaan? Welke lijn? Dit is direct een feedbackmoment voor de deelnemers aan de bouwdag. Zij zien in één oogopslag de contouren van hun gezamenlijke visie op wonen.

We werken de plaat op kantoor digitaal uit, voor gebruik online én print. Met deze plaat kan de programmagroep haar visie op wonen verder ijken en ontwikkelen.

Team

Ontmoet het hele team ›