Over de klant Producent van designmeubels en woonaccessoires

De Dutch Quality Group is een modern en ambitieus bedrijf dat designmeubels en woonaccessoires bereikbaar wil maken voor een grotere groep mensen. DQG ontwikkelt en fabriceert alle meubels zelf op haar productielocatie in Waalwijk. DQG houdt daardoor zelf de controle over de kwaliteit, prijs en levering van de meubels en kan elk detail de aandacht geven dat het verdient.

Over de klant

Vraag van de klant Kunnen jullie ons helpen de communicatie op de werkvloer te verbeteren?

Bij DQG, en dan voornamelijk in de fabriek, werken mensen van verschillende afkomst, die vaak gebrekkig Nederlands en Engels spreken. Communicatie is enorm belangrijk, alleen al voor de veiligheid op de werkvloer. DQG vroeg ons een visuele beeldtaal te ontwikkelen om communicatie op de werkvloer te verbeteren.

Onze aanpak Van onderzoek tot eindresultaat

We hebben voor de Dutch Quality Group een beeldtaal ontwikkeld en deze toepast op verschillende communicatiemiddelen in de fabriek, zowel voor op analoge borden en bewegwijzering, als op digitale schermen.

Geanimeerde instructie opruimen.
Geanimeerde instructie schoonmaken.
Geanimeerde instructie tillen.

Behaalde resultaten Onderhoudsborden, communicatieborden en korte animaties

De eindproducten zijn onderhoudsborden, communicatieborden en korte animaties. Samen met de klant bekijken we nu welke andere communicatiemiddelen we nog gaan ontwikkelen. Uitgangspunt is dat we kijken naar welke knelpunten in het fabrieksproces we de meeste toegevoegde waarde kunnen behalen.

  • Betere communicatie vergroot de veiligheid op de werkvloer.
  • Discussie over welke bedrijfscultuur DQG staat en hoe ze daar mee om wil gaan.
  • Een heldere visuele stijl en communicatiemethode waar medewerkers graag mee werken.