Over de klant Aanbieder van gehandicaptenzorg in Zuid-Holland

Ipse de Bruggen ontstond in 2008 door het samengaan van ‘Ipse’ en ‘De Bruggen’. Ipse de Bruggen ondersteund mensen met een handicap bij het leven van hun eigen leven en het ‘meedoen’ in onze samenleving. In wonen, werken, leren en recreëren, in de hele provincie Zuid-Holland. Ipse de Bruggen staat voor deskundigheid, maar voor betrokkenheid en passie. Het streven is dat cliënten zich bij Ipse de Bruggen op hun plek voelen en zich zoveel mogelijk kunnen ontplooien.

Over de klant

Vraag van de klant Vat ons jaarverslag op visuele wijze samen op één A3 poster

Omdat het 42 pagina’s tellende jaarverslag voor veel mensen te lang is om helemaal door te lezen en daardoor onder ander cliënten halverwege afhaken ging Ipse de Bruggen op zoek naar een manier om het leesgemak van het jaarverslag te vergroten. Men was bekend met onze diensten via een congres waarbij Getting the picture een live tekensessie verzorgde. Dit bracht Ipse de Bruggen op het idee om ook het jaarverslag meer grafisch, in een soort infographic samen te laten vatten.

Onze aanpak Van brainstorm tot poster

In drie logische stappen maakten we in samenwerking met de klant een A3 poster van het jaarverslag, op zo’n manier dat de informatie voor alle doelgroepen duidelijk is. Tijdens de eerste workshop zorgden we dat we alle benodigde informatie hadden om een schetsontwerp van de poster te kunnen maken. Met de feedback van de betrokkenen is dit een heldere, visuele boodschap geworden.

Ipse de Bruggen: Schets
Een van de schetsen voor de te maken plaat.
Ipse de Bruggen: Visuele samenvatting
De uiteindelijke visuele samenvatting.

Het eindresultaat Een visuele samenvatting van het jaarverslag

Het eindresultaat is een poster waarin in één oogopslag de belangrijkste informatie van het jaarverslag verwerkt is. De poster is digitaal aangeleverd en ook aanklikbaar gemaakt met verwijzingen naar het volledige jaarverslag op de website. De poster staat nu op de website van Ipse de Bruggen en maakt het voor iedereen gemakkelijk om meer te weten te komen over deze bijzondere zorgorganisatie uit Zuid-Holland.