Training / Workshop Zakelijk Tekenen

De training Legal Design in het kort Breng je verhaal overtuigend en to-the-point

Moet je vaak complexe zaken uitleggen aan cliënten, rechters overtuigen in een strafzaak, stakeholders meekrijgen of medewerkers inzicht geven in juridische vraagstukken? Dan heeft deze training zeker meerwaarde. Onze training is geschikt voor iedereen die vindt dat communicatie in de juridische sector inzichtelijker en effectiever kan, ongeacht je functie. Van advocaat of general counsel tot communicatieadviseur.

Na afloop ben je als deelnemer in staat om met eenvoudige maar heldere tekeningen een juridisch vraagstuk te verduidelijken of visueel te ondersteunen. De drempel om daadwerkelijk een stift te pakken en zakelijk tekenen toe te passen, is een stuk lager geworden.

Deelnemers houden aan de training het volgende over:
  • Weet je wat Legal Design is en waar en wanneer je het kan toepassen
  • Beheers je de basis van Zakelijk Tekenen: basisvormen, iconen en structuur.
  • Ben je in staat om met eenvoudige, maar heldere tekeningen een juridisch vraagstuk te verduidelijken of visueel te ondersteunen.
  • Krijg je een handige factsheet mee met tips en tricks.

Eerstvolgende trainingenLegal Design voor Juristen

Locatie: Via videomeeting
Datum: Di 15 en woe 16 december
Groep: Maximaal 20 personen
Tijdstip: Tweemaal 09.00u tot 12.00u
Kosten: € 379,- (Incl. BTW)

Schrijf je nu in!

Het programma van onze training De beginselen van Legal Design leren kennen

Heb je in de juridische praktijk te maken met het communiceren van complexe boodschappen naar meerdere stakeholders? Ben je geïnteresseerd in manieren om dit effectiever en overtuigender te laten verlopen? Dan is de basistraining Legal Design iets voor jou! Hieronder lees je meer over de inhoud van het programma.

Over onze trainers De visual consultants van Getting the picture

De training wordt verzorgd door onze Legal Design consultants. Elke dag zet ons team op professioneel niveau visualisatie in, bij het inzichtelijk en begrijpelijk maken van complexe vraagstukken. Dat doet ze bij diverse organisaties, van small business tot internationale corporates.

Trainer en business consultant Wout Kloppenberg begon ooit uit interesse met het visualiseren van klantvragen. Nu weet hij als geen ander hoe je zakelijk tekenen effectief in kunt zetten. Voor verschillende grote en kleine kantoren in de juridische sector verzorgde Wout een training Legal Design.

Aanvullende informatie Goed om te weten over onze basistraining legal design


Kosten & In-company
De kosten voor deze training bedragen € 379,- (Incl. BTW). Voor in-company trainingen kunnen aangepaste tarieven worden besproken. Neem contact op.

Locatie & aanvang
Trainingen op individuele inschrijving worden via Zoom gegeven. Bij Incompany trainingen is ook Microsoft Teams mogelijk. Per week kijken we of de situatie het toelaat om weer trainingen bij ons op kantoor te geven.

Inschrijvingen aanpassen
De trainingsdatum of persoonsgegevens kunnen door de inschrijver tot zeven dagen voor aanvang van de training worden aangepast. Geboekte of gemiste trainingen kunnen helaas niet worden gecrediteerd.

Veelgestelde vragen over onze basistraining legal design

Waarom zou ik deze training bij Getting the picture volgen?

Met Getting the picture hebben we een brug geslagen tussen traditionele consultancy en design thinking. Ons team bestaat zowel uit visual consultants als designers. Elke dag visualiseren we voor onze klanten complexe vraagstukken. We hebben niet alleen verstand van en plezier in tekenen, maar ook van het visualiseren van complexe zakelijke vraagstukken.

Kan ik de training samen met een collega volgen?

Dat kan zeker! Wanneer je jezelf via onze shop aanmeldt heb je de keuze om meerdere plekken te reserveren en af te rekenen. Wanneer jij en een collega voor dezelfde datum geboekt hebben, kom je ook bij elkaar in de groep terecht.

Indien je de training met een grotere groep collega's wilt volgen, is het interessant om een in-company training bij ons aan te vragen. De training kan dan namelijk ook op een andere locatie plaatsvinden, tegen een aangepast tarief.

Moet ik goed kunnen tekenen wanneer ik me inschrijf?

Nee. Als je een stift kunt vasthouden zit je goed! We gaan niet aan de slag met moeilijke perspectief- of schaduw tekeningen. We gaan wél aan de slag met doeltreffende, simpele, iconische tekeningen. Er is absoluut geen reden om je zorgen te maken over je teken kwaliteiten.

Waarvoor kun je zakelijk tekenen allemaal inzetten?

Voorbeelden waar zakelijk tekenen van pas komt. Een complexe juridische bedrijfsstructuur uitleggen. De werking van een nieuw systeem uitleggen. Verbanden tussen afdelingen of organisaties helder krijgen. De persona’s, fases en acties binnen een op te zetten marketing campagne bepalen. Een strategie uiteen zetten. Processen binnen je organisatie vastleggen en visualiseren.

Hoe is de groep deelnemers opgebouwd?

Maximaal 20 personen. Verschillende sectoren en verschillende functies.

Uw gegevens

Uw bericht

Uw project