Over de klant Het ministerie van buitenlandse zaken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is het ministerie dat zich bezighoudt met de buitenlandse relaties van het Koninkrijk der Nederlanden, inclusief Europese Zaken en Ontwikkelingssamenwerking. Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt zich hard voor Nederlanders en de Nederlandse belangen en waarden, wereldwijd.

Over de klant

Vraag van de klant Breng de inzet van de mensenrechtenambassadeur in beeld

Het Ministerie vroeg ons om voor de mensenrechtenrapportage een viertal infographics te maken, die inzicht geven over het mensenrechtenbeleid en de uitvoering daarvan. En specifiek om de inzet van de mensenrechtenambassadeur wereldwijd letterlijk in kaart te brengen. De infographics zijn ook gebruikt op social media.

Infographic Mensenrechtenrapportage 03
Infographic 1
Infographic Mensenrechtenrapportage 02
Infographic 2
Infographic Mensenrechtenrapportage 01
Infographic 3

Het eindresultaat Respect en recht voor ieder mens in beeld

De infographics brengen aansprekend in beeld wat de Nederlandse prioriteit is in het Mensenrechtenbeleid: respect en recht voor ieder mens. Tegelijkertijd is ook direct duidelijk hoe het Ministerie dat doet. De Mensenrechtenambassadeur en zijn inzet krijgt in de infographics letterlijk een gezicht. De infographics laten zien hoeveel werk er wereldwijd wordt verzet door Nederland om mensenrechten te beschermen en bevorderen.