Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Over de klant Stichting voor bewustwording over energieverbruik en milieu
Milieu Centraal is een door de overheid in het leven geroepen stichting, met als doel het kweken van bewustwording over energieverbruik en milieu. Milieu Centraal onderscheid zich van nadere instanties door onafhankelijke, betrouwbare en praktische informatie. Nuchter over het milieu en niet gebonden aan commerciële belangen. Met het realisme dat consumenten naast groen ook geld en gemak belangrijk vinden. Onderzoekers zorgen ervoor dat de kennisbasis van Milieu Centraal up-to-date blijft en leggen alles per onderwerp vast in zogeheten brondocumenten. Alle tips en adviezen van Milieu Centraal zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.
Vraag van de klant Ontwikkel een tool die mensen bewuster maakt van hun impact op het klimaat
Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft Milieu Centraal verzocht om een tool te ontwikkelen waarbij online inzicht wordt gegeven in klimaatverandering en het effect van de consumenent zelf hierop. Hierbij was het de wens om de informatie op een laagdrempelige en leuke manier te presenteren. Milieu Centraal benaderde Getting the picture om hiervoor een concept uitwerken te werken dat speels en vernieuwend is, met informatie die makkelijk gedeeld kan worden op sociale media.
Onze aanpak In een aantal visual meetings de nieuwe strategie uitwerken
In de loop van een aantal maanden gaan we aan de slag met het management om de strategie te herrijken en te visualiseren. Door dit in co-creatie te doen ontstaan verhelderende discussies, bijvoorbeeld over wat het betekent om een Christelijke school te zijn.
Vanwege de grote hoeveelheid informatie, onderliggende verbanden en een diversiteit aan eindproducten (combinatie van infographic en animatie) werd er begonnen met een workshop. Tijdens deze workshop werd het concept door onze consultants, in samenwerking met Milieu Centraal, op hoofdlijnen vormgegeven. Het uiteindelijk concept bestaat uit een hoofdinfographic met vier onderliggende infographics. Elke infographic start met een korte animatie.
We maakten vier korte animaties. Er werd een opzet bedacht die we voor de verschillende onderwerpen konden toepassen. Zo eindigt elke animatie met een grappig voorbeeld en loopt deze vloeiend over in het beeld van de infographic. Tegelijkertijd werkte Getting the picture aan het design. Dat werd een speelse combinatie tussen illustratie en fotografische elementen.
Daarnaast maakten we vijf infographics: één hoofd- en vier subinfographics. Vanuit de hoofdinfographic klik je door naar de onderliggende infographics. Hierop is de belangrijkste informatie zichtbaar. Door het interactief maken van deze elementen wordt er nog een onderliggende laag van informatie zichtbaar. Daarnaast zijn er nog losse interactieve elementen aan de infographic toegevoegd zoals opengaande treindeuren en een springende wasmachine.
We maakten vier korte animaties. Er werd een opzet bedacht die we voor de verschillende onderwerpen konden toepassen. Zo eindigt elke animatie met een grappig voorbeeld en loopt deze vloeiend over in het beeld van de infographic. Tegelijkertijd werkte Getting the picture aan het design. Dat werd een speelse combinatie tussen illustratie en fotografische elementen
Het eindresultaat is een handige online tool waar alle feitjes en tips over CO2 uitstoot in staan. De gebruiker kan makkelijk door de informatie heen klikken. Deze is verdeeld in vier onderwerpen: mobiliteit, voeding, slim in huis en makkelijke tips. De tool is toegankelijk, speels en informatief.
Uiteindelijk is er naast een strategisch eindrapport een praatplaat ontwikkeld en 4 animaties. In één animatie hebben we het gehele nieuwe strategische kader kort en visueel samengevat. In 3 losse animaties bekijken we een dag uit het leven van een medewerker, een student en een bedrijf in 2020.
Draagvlak voor het aangepast strategisch perspectief bij alle deelnemende partijen
Visualiseren in co-creatie zorgt waardevolle discussie over identiteit
Animatieworkshop zorgt voor slag van abstracte strategie naar dagelijke realiteit
Animaties en praatplaat om interne communicatie over herijkte strategisch perspectief te faciliteren