Case: Animatieworkshop WestlandUtrecht Bank

Een nuttig én leuk bedrijfsuitje

De vraag van de klant

Kunnen jullie eeen animatieworkshop verzorgen voor ons afdelingsuitje?

Voor WestlandUtrecht Bank organiseert GTP een animatieworkshop in hartje Amsterdam. Twee groepen gaan aan de slag met het maken van animaties over comfortabel wonen, een belangrijk begrip voor de bank. Een GTP team staat klaar om hen hierbij te ondersteunen: twee visual consultants voor het maken van verhaal en materiaal, een stemacteur voor het inspreken van de voice-over, twee animatoren voor het monteren en de catering voor lekkere hapjes in de zon.

Naast dat het visualiseren op deze middag an sich veel discussie en nieuwe ideeën oplevert, krijgt de afdeling aan het eind van de middag ook twee producten mee die intern kunnen worden gebruikt. De workshop zal ongeveer 4 uur duren, inclusief borrel/wandeling en montagetijd. Kortom, een creatief en nuttig afdelingsuitje waarin medewerkers actief aan de slag gaan met de visie van de bank.

Proces

case-hersenen-01

Voice-over schrijven & verhaal bedenken

De deelnemers beginnen met het schrijven van een voice-over tekst. Wat betekent comfortabel wonen? Dat is een flinke klus, want de tekst mag maar 80 woorden lang zijn. En de deelnemers hebben er maar een half uur voor, zodat de stemacteur het direct kan inspreken in haar studio. Er ontstaat een waardevolle discussie over het onderwerp en de manier waarop het verhaal verteld moet worden. Beide groepen schrijven het verhaal vanuit het perspectief vanuit de klant. Het personage krijgt zelfs een naam!

WUB - stap 1

icoon-workshop-cyaan-01-01

Storyboarden & materiaal maken

Nu de ruggengraat (voice-over tekst) staat, is het tijd om beeld bij woord te voegen. Er wordt gretig gebruik gemaakt van de illustraties die Getting the picture ter voorbereiding heeft gemaakt in de huisstijl. Ook tekenen de deelnemers er een hoop illustraties bij. Van zwembad tot boodschappentas! De onderdelen worden uitgeknipt en op prikkers geplakt. Het verhaal krijgt vorm.

WUB - stap 2

icoon-opname_explanimation-cyaan-01

Oefenen & opnemen

Voordat het verhaal kan worden opgenomen, wordt er nagedacht over de overgangen en bewegingen. Er wordt flink geoefend, want de opname bestaat uit één lange take. Wie geeft het materiaal aan? Wanneer gaat het poppetje uit beeld? De deelnemers bedenken originele manieren om het verhaal te vertellen: een papieren deurtje gaat open, de Marqt-tas wordt een markttas en er wordt live een credit card doorgeknipt.

WUB - stap 3

icoon-latenzien-cyaan-01-01

Monteren & borrelen

Voor de medewerkers van WestlandUtrecht Bank zit het harde werken er op. Terwijl zij genieten van een borrel aan de zonnige gracht, gaan twee animatoren van GTP aan de slag. Ze voegen de voice-over, muziek, opname en titelscherm samen. Binnen een uur is het tijd voor de screening van de twee prachtige zelfgemaakte animaties. De animaties zitten goed in elkaar en de medewerkers hebben de begrippen eigen gemaakt. Ze zijn tevreden met het resultaat, en wij ook!

WUB - stap 4

Resultaat: twee interne animaties